You are here

Drumtalks met Christophe Claeys
©Marjolein Hoornaert
26.02 2020

Drumtalks met Christophe Claeys

Een avondje drum / gear talk met Christophe Claeys (Balthazar, Amatorski ...)
19:30

tickets

Voorverkoop
€5

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

Deuren 19u30
Deze sessie start om 20u stipt

DRUMTALKS is terug! Een serie waar we Belgische drummers in de spotlight zetten in een intieme setting in De Kreun. Een interactieve avond waar drummers hun passie voor drums, cymbalen, ... delen met jullie en dit gekruid met heel wat TIPS & TRICKS! Be inspired!

Je zult zijn naam misschien niet meteen herkennen maar toch zal het drumwerk van Christophe Claeys ongetwijfeld je oren al bereikt hebben. De fascinatie voor drums begon bij de Oost-Vlaming als kind. Naar muziek luisteren deed hij met een doel en ook wanneer hij liveshows ging kijken gaf hij zijn ogen en oren de kost. Thuis ging de jonge Claeys dan aan de slag met de indrukken die hij opdeed. Op eigen kracht leerde hij zijn instrument kennen en doorheen de jaren verbreedde hij zijn spel door goed te luisteren naar grootheden als Tony Williams (Miles Davis,…), Brian Blade (Wayne Shorter Quartet, Bob Dylan, Daniel Lanois,…) en niet in het minst John Herndon (Tortoise).

Zijn eerste professionele podiumervaringen deed Christophe op bij Kawada, Douglas Firs en Amatorski. In 2007 werd hij ingelijfd bij Balthazar en werkte hij mee aan de (inter)nationale doorbraakplaten ‘Applause’ en ‘Rats’ alvorens de groep te verlaten in 2014. Stil zitten zat er niet in want meteen kwam Magnus bij Claeys aankloppen voor hun percussieve noden en toerde hij met o.a. Aksak Maboul, SX, Krankland en Faces On TV. Momenteel is hij actief bij The Bony King of Nowhere en trekt hij met de legendarische Mark Lanegan Band de wereld rond. Binnenkort zal hij ook bij Lyenn en het mysterieuze Zee Skirts te zien zijn. De diversiteit aan artiesten waarmee Claeys werkte doorheen de jaren heeft zijn drumspel dan ook sterk bepaald.

Zijn stijl werd door zijn entourage al eens vergeleken met de manier waarop een schilder een groot doek invult of omschreven als een percussieve vorm van het tourettesyndroom. Claeys kan zich daar in vinden want volgens hem zijn impulsiviteit, subtiliteit en aandacht voor dynamiek de belangrijkste parameters van zijn spel. Hij is een expressief iemand en omringt zich liefst – zowel persoonlijk als professioneel – met mensen en muzikanten die diezelfde expressiviteit waarderen. Never a dull moment, zo zal zeker ook blijken tijdens zijn talk in Wilde Westen.

Partagez cet événement

Coproductie: