You are here

28.02 2019

Bram De Looze

Album Release: Switch the Stream

tickets

Prévente
€12
Prévente -26 ans
€6

Pour des billets achetés à un tarif favorable, une preuve de rabais valide sera demandé à l'entrée.

uitpas

Portes 20h Bram De Looze 20h15

Geboren op 23 januari 1991 te Knokke-Heist heeft de Belgische pianist en componist Bram De Looze tijdens zijn jeugd een weg naar de muziek gevonden. In 2007 richt hij LABtrio1 op samen met drummer Lander Gyselinck en bassist Anneleen Boehme.

Binnen twee jaar behaalde hij zijn bachelor in Jazzpiano aan het Lemmensinstituut en behaalde in een jaar zijn master aan het Artesis Conservatorium in Antwerpen. Daar kreeg hij de mogelijkheid om met een BAEF beurs 2 een studie te voltooien aan de New School for Jazz en Contemporary Music in New York. Daar kreeg hij les van enkele internationaal, bekende muzikanten als Uri Caine, Marc Copland en Reggie Workman. Na deze intense periode lanceert De Looze in 2014 een zevenkoppig ensemble, genaamd Septych3. Samen met diverse en verbluffende improvisators als Daniel Levin, Lester St- Louis, Robin Verheyen, Gebhard Ullman, Bo Van der Werf en Flin van Hemmen gaat hij op een muzikale verkenningsreis.

Na een bezoek aan de historische collectie pianofortes van Chris Maene start De Looze in 2016 zijn eerste soloproject Piano é Forte4. Spelend op drie piano’s tracht Bram jazz compositie en improvisatie opnieuw uit te vinden. In datzelfde jaar mocht Bram de SABAM Jazz Award voor jong talent op Gent Jazz Festival in ontvangst nemen.
Als vervolg op Piano é Forte komt Bram De Looze met een gloednieuw soloproject. Chris Maene koos De Looze uit als jazz ambassadeur om gebruik te maken van de revolutionaire, rechtsnarige Chris Maene Concert Grand Piano5. Bram wint in 2018 een Classical Music Awards (de Klara’s) en wordt uitgeroepen tot Jonge Belofte van het jaar 2018. Op Gent Jazz wint hij samen met de band Pentadox de Jong Jazz Award 2018.


 

Partagez cet événement

Coproductie: