You are here

Fireplace

17.02 2019

Bel Ayre

'A Canzone 'e Partenope

Kortrijk Centrum

tickets

Eén ticket geeft toegang tot alle concerten van Fireplace. Tickethouders die vóór vrijdag 15 februari 12u00 hun ticket reserveerden ontvingen een link om hun programma samen te stellen. De persoonlijke link is nog tot zaterdag 16 februari - 24u00 actief. Wie later reserveerde of zijn keuzeconcerten nog niet doorgaf via de link dienen hun keuzeconcerten te kiezen aan het onthaal in Stadshuis Kortrijk vanaf 13u00. In totaal kan je drie keuzeconcerten meepikken tussen 14u00 en 18u00. Alle huiskamers bevinden zich op wandelafstand van elkaar.

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

uitpas

Locatie: Plein 12
Timings: 14u00 - 15u30 - 16u45

Bel Ayre is een opmerkelijke nieuwkomer in het muzieklandschap. Op de muziek van het ensemble valt moeilijk een label te plakken. Luisterliedjes tussen klassiek, jazz en levenslied in.  Pretentieloos en recht uit het hart, zo worden hun concerten omschreven.

Bel Ayre betekent "mooi lied". Het ensemble ontstond rond sopraan Lieselot De Wilde en gitarist Peter Verhelst. Lieselot is klassieke zangeres, Peter speelt wereldmuziek en jazz. Het ensemble ontwikkelt nieuwe liedinterpretaties door principes uit de klassieke muziek met die uit de jazz en traditionele muziek te combineren. Zonder de authenticiteit van de bestaande liederen uit het oog te verliezen, vertaalt Bel Ayre die naar zijn eigen authentieke muzikale taal en poëzie en plaatst ze naast zelfgeschreven muziek en teksten. Door deze kruisbestuivingen wil het muziek in zijn meest waardevolle vorm laten spreken: als een taal die iedereen mag begrijpen, een taal die graag laat ontdekken, graag laat kennismaken en mag raken aan wat diep vanbinnen zit in ieder van ons.

Met ‘A Canzone ‘e Partenope laat Bel Ayre de mooie 'Sirene Partenope' terug aan het woord in een fijnzinnige selectie 'Canzoni Popolari Napolitane'. De liederen zijn gekozen uit een repertoire dat reikt van de 12de eeuw tot nu. Zoete melodieën worden afgewisseld met rauwe protestsongs, volkse verhaaltjes met nobel smachten, authentieke traditionele muziek met kunstliederen. De Napolitaanse liedtraditie kent bovendien duidelijke invloeden van veel verschillende culturen: de oude Italiaanse en Griekse, Arabische, Spaanse, Franse,... En, last but not least, gitarist Peter Verhelst liet zich ook als componist inspireren door de Napolitaanse Sirene. Het programma wordt bijgevolg doorweven met en aantal prachtige instrumentale werken van zijn hand.

Foto: Kurt Van der Elst

Partagez cet événement